Wat zijn droogbloemen ?

Schoof van droogbloemen en bloeiwijzen

Droogbloemen zijn, zoals de naam het al zegt, gedroogde echte bloemen en bloeiwijzen. De variatie van het materiaal is zeer gevarieerd. Van fijne tarwe aren tot zeer grote graspluimen. Daarnaast worden allerlei natuurlijke materialen gebruikt om te decoreren. Bijv. houten schijven, takken etc.

De wijze van decoreren bepaalt ook uiteindelijke de gewenste sfeer. Iedereen kent nog wel de gedroogde lavendel bosjes met een Frans kruikje. Iedereen denkt dan gelijk aan het Franse platteland met zijn zinderende zomers. De nu in zijnde koren schoofjes roepen weer een heel andere sfeer op, meer de Europese landelijkheid. De grote graspluimen van soms meer dan een meter geven weer een extra styling in een grote ruimte. De vaasje met een minimalistisch boeketje geven accenten aan in de inrichting. De gedroogde herfstbladen benadrukken de herfstsfeer met al zijn mooie nuances in herfstkleuren.

Zoals u leest zijn de mogelijkheden legio. Voor o.a. restaurants leveren wij kleine vaasje met een bosje droogbloemen en/ of bloeiwijzen. bijv. https://promolijn.nl/product/droogbloemen-vaasje-blauw/ Voor op balies leveren we iets groter vaasjes. bijv. https://promolijn.nl/product/droogbloemen-vaasje-recht-zwart/. Op aanvraag kunnen we u gehele locatie voorzien van droogbloemen met of zonder een mix van kunstbloemen, inclusief de vazen.

Het voordeel van droogbloemen boeketten met gedroogde bloemen, is dat zij nagenoeg geen onderhoud nodig hebben. Alleen kunnen de droogbloemen wel stoffig worden en na loopt van tijd worden de droogbloemen wat kwetsbaarder, ze breken dan makkelijker. Kleine onderdeeltjes kunnen er dan vanzelf afvallen. Verder hoeft uzelf of uw personeel hoeft geen tijd te besteden aan het onderhoud van bijv. een boeket, water geven, dode blaadjes verwijderen etc. ! En gaat het boeket vervelen dan koopt u gewoon een nieuw boeket. Mocht het even niet uitkomen dan kunt u ook een maand later een boeket kopen.

Waar kan je droogbloemen voor gebruiken ?

Vaas Metaal Groen droogbloemen bloeiwijzen

Droogbloemen en bloeiwijzen kunnen overal gebruikt worden. Particulieren gebruiken ze steeds meer, samen met decoratie materiaal, om sfeer aan hun huis te geven.

In de zakelijke omgeving worden droogbloemen, bloeiwijzen en natuurlijke deco materialen steeds vaker gebruikt. De horeca bijv. gebruikt kleine gestylde boeketjes voor op de tafels. Winkels fleuren de zaak op met vazen met een of enkele grote graspluimen. et kunstplanten. Hotels gebruiken een mix van kunstbloemen, droogbloemen en planten om het hele hotel, inclusief de kamers te stylen om de sfeer en beleving te verhogen.

Waar kun je droogbloemen kopen?

Vaas Blauw kunstbloem en droogbloemen

In onze webshop bieden wij een variatie aan merendeels verwerkte droogbloemen en decoratie materialen. Op aanvraag kunnen we ook gestylde producten leveren inclusief vaas. email: info@promolijn.nl

Een mooie vaas met een enkele kunstbloem, gemengd met wat gedroogd decoratie materiaal geeft aan de ruimte een meer luxe gevoel.

Het stylen van ‘ruimtes’ is een vak apart. Daarom werken wij met ervaren stylisten en stylistes die ieder gewenst niveau aan kunnen. Wilt u meer weten wat wij voor u kunnen beteken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. info@promolijn.nl